2014-04-14 1320 瀏覽
近來迷上食拉面,6點半同qq出黎食神虎點知勁早就賣哂,諗住去食魂星期日唔開,真係好灰。我地兩台死死氣氣去左食豚王。去到排隊排到對面街幸舍門口,佢地唔洗排右上食評唔錯,好餓既我好有衝動入去,但qqbb想食豚王多d,唯有唔反抗乖乖排隊啦。排隊果時工作人員俾左紙我地落單先。等左8個字左右,我地終於可以入去啦,我叫左豚王配腩肉,qqbb食黑王配肩肉。另加温泉蛋。佢地俾左杯唔係好凍既冰水,岩哂呢個天時。好快就有得食啦。個湯真係好濃,有豬味,舊肉好大塊,不過肩肉好咪好多!qqbb果碗好黑好邪惡,好香麻味,我係咁不佢d湯食 佢話個面真係細左d,但係都ok,因為我地有下場呀嘛。個蛋怪怪的,同日本果d完全唔同!呢隻蛋係甜的!連蛋白都甜甜地!個黃有d假假地既feel,我地竟然咁大意一下叫左兩隻,唯有點面食算啦。我地對面坐左個內地人同外國人,個內地人唔知赤王係辣既,一上面就好驚訝,店員好好,話唔洗錢幫佢換,佢無換到試下食先,店員又俾碗仔佢不開同唔洗錢幫佢地加白湯,服務非常好,但係佢地唔識講普通話。食到尾聲,我地都發現愈食愈濃,都頂唔住啦,原來唔係濃就好味架!

個湯真係好濃,有豬味,舊肉好大塊,不過肩肉好咪好多!
qqbb果碗好黑好邪惡,好香麻味,我係咁不佢d湯食

40 分鐘 (堂食)