2022-05-11
好耐冇出過深水埗啦, 適逢母親節就訂咗個毛巾卷食,要出西九攞,咁就係西九food court 睇下有咩食之前嗰一晚已經睇定食咩好,其實大同小異都係嗰D嘢食,見好耐冇食過喇沙就睇中咗佢啦去到都係12點左右,但佢未開門我又行下睇下食乜好,轉多個圈佢就開咗鋪啦,即刻沖埋去落單😆我就叫咗牛脷喇沙麵,50蚊包埋一盒紙包飲品,等咗8至10分左右就有得食份量十足,取餐位有芫茜,蔥同埋辣椒粒可供自己加,雖然我係芫荽蔥怪,但我都唔係幾好意思落咁多講返碗麵先,第一時間飲啖湯先,係夠香濃但重點唔會咸,而家出街食嘢乜都咸到一個點,牛脷就唔叫厚,但係好冧,而豆卜有成7至8舊,真係估佢唔到,吸曬湯嘅精華,50蚊都有3大塊牛脷仲要咁多豆卜,抵食讚但始終係food court 環境一定唔叫好,但味道係好食嘅