2015-12-19 2149 瀏覽
同chicken行行下中環見到有間印度菜,係我地痛苦緊諗食咩既時候,二話不說就上左去食~我最中意就係印度薄餅~配搭咖哩汁真係一級捧呢!六點剛入座一個人都冇呢~好似包左場咁,廚房亦都準備緊,不過大約到8點既鐘數就開始多人,大多數係外國人為主環境佈置都花左幾多心思,營造到浪費既氣氛,感覺唔錯喔~坐低左就當然睇下食咩好喇~最後嗌左二人套餐再加啲小食,二人餐抵食好多呢~印度的胡椒餅,除薄荷醬之外,其餘兩個對我黎講都太辣喇~~所以每次既胡椒餅我都係配薄荷醬xd薯仔沙律,主要既材料有薯仔、青瓜、蕃茄、洋蔥,味道酸酸甜甜,同平時食開既沙律好唔同,食落去都幾開胃,而且薯仔可以墊下胃餐湯,望落好似中湯既色水,但飲落就似西式,有濃濃既蔬菜味,而且再帶點胡椒味,材料係青豆同紅蘿蔔為主串燒五香雞件,又香又惹味既菜式,遠處已經聞到好香既燒雞味,食落又夠嫩口,真心正!雜菜tikka,chicken話見嗌左雞所以就嗌左雜菜tikka,食落好素呢,而且口感較硬身,如果係雞的話相信好味好多q_q炒雜菜,出去食野都唔少得蔬菜呢,套餐包埋都幾貼心!炒得好入味,而且有我愛食既西蘭花~唔錯呢~蕃茄牛油雞,唔食咖哩既必選小鍋!雖
同chicken行行下中環見到有間印度菜,
係我地痛苦緊諗食咩既時候,二話不說就上左去食~
我最中意就係印度薄餅~配搭咖哩汁真係一級捧呢!
六點剛入座一個人都冇呢~好似包左場咁,廚房亦都準備緊,
不過大約到8點既鐘數就開始多人,大多數係外國人為主
環境佈置都花左幾多心思,營造到浪費既氣氛,感覺唔錯喔~
胡椒餅
印度的胡椒餅,除薄荷醬之外,其餘兩個對我黎講都太辣喇~~
所以每次既胡椒餅我都係配薄荷醬xd
薯仔沙律
薯仔沙律,主要既材料有薯仔、青瓜、蕃茄、洋蔥,
味道酸酸甜甜,同平時食開既沙律好唔同,
食落去都幾開胃,而且薯仔可以墊下胃
餐湯
餐湯,望落好似中湯既色水,但飲落就似西式,
有濃濃既蔬菜味,而且再帶點胡椒味,材料係青豆同紅蘿蔔為主
串燒五香雞件
串燒五香雞件,又香又惹味既菜式,
遠處已經聞到好香既燒雞味,食落又夠嫩口,真心正!
雜菜tikka
食落好素呢,而且口感較硬身,如果係雞的話相信好味好多q_q
炒雜菜
炒雜菜,出去食野都唔少得蔬菜呢,套餐包埋都幾貼心!
炒得好入味,而且有我愛食既西蘭花~唔錯呢~
蕃茄牛油雞
蕃茄牛油雞,唔食咖哩既必選小鍋!雖然我地食xd但貪新鮮嗌左蕃茄,
一食之下好驚喜~蕃茄夠晒濃,而且雞肉又夠香滑,配飯食簡直開晒胃,愈食愈想食,
冇乜辣味,所以怕辣既人真係可以放心點佢呢~推薦一食!
烤餅
食印度菜又點少得烤餅呢?配埋個蕃茄牛油雞鍋已足矣~~
薯仔沙律
餐湯