2021-12-19
適逢擁抱情人節🤡肥仔我當然借啲意想同另一伴食餐好啦,咁就搵到依間SKY726慶祝吓,餐廳位於旺角彌敦道726號嘅頂層25樓,坐係窗口位可以一覽旺角夜景,但係我哋個位睇景就差啲啲🥲好彩仲有美食搭救😁脆炸魚手指伴他他汁$85魚手指炸到外脆內嫩,配埋餐廳調製嘅他他汁,少少酸作為開胃菜就啱晒啦,食果時仲可以加上檸檬汁增加鮮味法式白酒忌廉煮青口$198青口數量都唔少,雖然醬汁就少左啲,要𢳂到落底先𢳂到啲汁,但係味道都唔錯,仲有多士仔😁香煎美國頂級安格斯西冷扒$338五成熟啱啱好,肉質柔軟,肉味濃,配菜同薯蓉都好夾,但蘆筍有少少烤焦左燒古巴龍蝦尾伴紅花忌廉扁意粉$288龍蝦尾非常新鮮焗到岩岩好,爽口彈牙;而意粉質感就係我鍾意嘅果種彈牙質感,少硬硬咁,而且忌廉汁包住每條意粉🍝黑松露野菌意大利飯$198濃濃嘅黑松露味,野菌保持爽口,意大利飯嘅質感因用正宗手法烹煮所以比較硬身,我都覺得有啲硬,不過可以同餐廳要求煮淋啲火焰朱古力球$88又睇得又食得,食之前先打卡📸淋上威士忌再點火,望住朱古力球俾火炎包住慢慢熔化,再係係雪糕球上面凍結返🔥❄️底層海綿蛋糕吸滿威士忌🥃整體來講,餐廳氣氛唔錯,接近聖誕🎄佈置充滿聖
整體來講,餐廳氣氛唔錯,接近聖誕🎄佈置充滿聖誕氣氛,而且食物質素唔錯,係工作人員有啲少人要等一陣先至會有人嚟理你🤷🏻