2022-12-07
今日約咗朋友喺圓方行街,見到呢間好有情調嘅餐廳,決定一試!餐廳職員安排咗我哋坐喺窗口位置,可以一覽維港嘅風景, 10分浪漫!慢煮小牛肉片配吞拿魚醬汁前菜嘅燒牛肉片比較嫩口,可能因為慢煮嘅關係,配上滋味嘅吞拿魚醬汁,估唔到咁夾,而且可以根據自己個人口味加多或者減少吞拿魚醬,算係一個唔錯嘅開始!白酒藍青口意大利粉原本冇咩期待,但係食完之後,呢度菜只可以用性價比極高形容!餐廳一啲都唔吝嗇,喺呢度再加入咗超多嘅藍青口,比較軟身而且易入口!黑安格斯M3牛柳配鵝肝及黑松露全晚最令我印象深刻就係呢一個黑安格斯M3牛柳,七成熟啱啱好,脂肪比例均勻,上菜嘅時候已經聞到濃香嘅牛柳味,即刻流晒口水!鵝肝同黑松露簡直係錦上添花,食落去一定唔係平時嗰啲平價鵝肝!入口即溶而且鵝肝嘅香味一直殘留喺口中,而黑松露令人一試難忘!Tiramisu甜品我哋叫做Tiramisu,果然冇令我哋失望,食落去口感細膩飽滿, 10分滿足!
今日約咗朋友喺圓方行街,見到呢間好有情調嘅餐廳,決定一試!
慢煮小牛肉片配吞拿魚醬汁
白酒藍青口意大利粉