2017-06-15
🎊老公訂左呢度同我慶祝生日🤗🎉我地都係第一次黎,充滿期待,果然不失所望👍🏻嗌左2款生蠔,分別係美國泰勒太平洋石蠔&法國黃金蠔。侍應好貼心同我地講,先食較淡味的石蠔😉⭐️美國泰勒太平洋石蠔x2。$104石蠔爽脆,非常鮮甜⭐️法國黃金蠔x2。$124質感相對比較軟滑綿,彷如入口即溶的感覺⭐️餐包籃特別想講店員推介的自家製提子鬆餅,真係好好食,夠熱又外脆內軟,包身濕潤,唔會乾!⭐️曼克頓小食拼盤。$148好豐富精美的小食配搭有:- 水牛城脆辣雞翼x4👍🏻我最愛丫!酸辣味道適中,好味道!出面食到既有時會過酸,呢道個味道調教得恰到好處,雞翼大隻肉質嫩嫩啊- 芹菜條x4👍🏻食完酸酸的雞翼,再吃沾上blue cheese sauce 芹菜,頓時清新曬,繼續食其他😌-芝士棒x2👍🏻真心好好食,d芝士味香濃,睇下拉到幾開心- 美式焗薯皮x4👍🏻有芝士、煙肉碎、青椒粒、酸忌廉,焗得脆身,老公話一啖一隻,唔洗切,好滿足😸- 墨西哥芝士烤雞餅x2👍🏻芝士雞肉餡餅,細細塊唔太濟,幾好!⭐️鮮蝦芒果牛油果沙律。$128沙律份量足2人分享,有爽口蝦蝦、芒果、牛油果、葡萄,配埋醬汁食幾清新喎😃⭐️法式洋蔥湯。$62湯面鋪著一塊沾
🎉我地都係第一次黎,充滿期待,果然不失所望👍🏻
⭐️美國泰勒太平洋石蠔x2。$104
石蠔爽脆,非常鮮甜
⭐️法國黃金蠔x2。$124
質感相對比較軟滑綿,彷如入口即溶的感覺
⭐️餐包籃
特別想講
⭐️曼克頓小食拼盤。$148
好豐富精美的小食配搭
有:
-芝士棒x2👍🏻真心好好食,d芝士味香濃,睇下拉到幾開心
⭐️鮮蝦芒果牛油果沙律。$128
⭐️法式洋蔥湯。$62
湯面鋪著一塊沾有芝士的多士包,洋蔥湯味道清甜香濃,啖啖洋蔥,配上包包和芝士共吃,好特別,還咬到啖啖芝士煙糯的口感,正!
⭐️澳洲GREAT SOUTHERN 草飼西冷8oz.(227g)。$228
我地叫左medium rare,大概4成熟
牛扒外層煎得香口,西冷軟硬適中、肉質嫩滑、紋理分明,啖啖充滿肉汁、洋溢著重牛味。
即使不沾醬汁共吃,也非常美味!
配菜有:西蘭花、車厘茄、炸薯條
特別想講個薯條炸得香而不油,而且係粗薯條,好有驚喜😆
⭐️鮮果拿破崙。$62
呢個好有驚喜,老公臨時叫加字,職員都好好服務,答應無問題!
黑衫員工避免蠟燭熄滅而小心翼翼地送上,並給我送上祝福,謝謝你!
拿破崙香脆,內餡有草莓、藍梅等生果,很清新呢😌吉士味道又不會太甜太膩,配上伴碟的龍珠果、蠟燭和那句Happy Birthday To My Wife,教我如何不甜到漏💋
⭐️凍檸茶。$28
大大杯,好底飲
✨整體來說:
環境優雅,裝修以黑色為主色,配襯著藍色閃爍小燈,倍增浪漫氣氛。
餐廳外面係bar,入面係食西餐,但食物好有水準,絕不馬虎!
這裡還有outside seating area可供選擇啊!
此餐廳是開放式廚房,看著多個廚師認真地準備食物,令等餐時間不致沉悶。
環境舒適,非常適合三五成群一聚或慶祝紀念日!餐廳繁忙,節奏急速,但服務不錯,尤其黑衫supervisor ,服務殷勤,留意到佢非常敬業樂業,與食客們保持溝通,恆常作交流,了解食物岩唔岩客人口味,又常常作食物介紹,值得一讚!👍🏻
過了個難忘快樂的614,謝謝我親愛的老公的安排和餐廳的配合!