2023-05-03 24 瀏覽
成日見到IG有人打卡,今次終於到我自己嚟咗近期人氣網紅打卡餐廳MiLuna啦💕地點喺尖沙咀好方便,一出lift已經覺得呢度嘅裝修好用心,個月亮打卡位仲靚過張相,真係好浪漫呀,裝修都好有情調!✨佢哋嘅晚市套餐更係性價比超高,5 course set Menu for 2 只係$788,仲包90分鐘任飲意大利氣泡酒添🥂😋🥓西班牙火腿肉拼盤及煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律🥗哈密瓜好爽甜🍈西班牙火腿夠晒咸香,之後食返啖清新又健康嘅煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律可以清一清味蕾🫶🏻🍅羅宋湯好足料,酸酸甜甜好開胃呀。🔥伏特加火焰帶子賣相好靚,上枱時有火焰嘅效果好特別,燒完之後帶子仍然非常鮮嫩,口感彈牙爽甜,伴埋忌廉野菌汁一齊食,好正👍🏻🦀軟殼蟹,蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉呢個真係好好味、超足料!😋有脆卜卜嘅軟殼蟹同大量嘅蟹肉蟹籽,忌廉汁好creamy,意粉亦好彈牙!🥩烤美國Prime 肉眼牛扒(+$20)比較薄身,但係出奇地咁好味😋我哋揀咗五成熟,肉質好鮮嫩,將執好惹味,伴菜係比較有特色嘅hush puppy 🍰Tiramisu & Cheese cake 雖然係附送嘅甜品,但係兩樣都做得好有水準!個人比

🥓西班牙火腿肉拼盤及煙三文魚他他配牛油果藜麥沙律🥗

🍅羅宋湯
好足料,酸酸甜甜好開胃呀。

🔥伏特加火焰帶子

🦀軟殼蟹,蟹肉蟹籽明太子忌廉扁意粉

🥩烤美國Prime 肉眼牛扒(+$20)

🍰Tiramisu & Cheese cake
雖然係附送嘅甜品,但係兩樣都做得好有水準!個人比較喜歡cheese cake因為味道好香濃😋我哋仲揀咗️ 茉莉花茶,伯爵茶☕令成件事冇咁邪惡🤭