2023-05-21
早前去完海洋公園嘅企鵝餐廳之後,就一直搵吓有冇類似可以近距離同動物共進晚餐嘅餐廳😂估唔到荃灣就有呢一間水母特色主題餐廳。入到去真係哇一聲,環境比較昏暗,好浪漫的感覺,再配合海底世界嘅投影,好有氣氛!好欣賞佢哋一點,就係每一台隔離都會有一個水母觀賞魚缸,而每一台嘅水務品種都唔同,可以近距離望住飄下飄下嘅水母共進晚餐,真係好特別,超級適合情侶到訪,好特別嘅體驗!🎈美國粗薯條配自家製黑松露醬$78黑松露醬好濃郁好滋味,食得出薯條全部都係即叫即炸,熱辣辣好脆口,食到停唔到口。🎈西班牙紅蝦三文魚籽意大利飯$298紅蝦好大隻,同埋好爽口,入邊仲會有少少膏添。意大利飯煮得啱啱好,唔會太硬,粒粒分明,每一粒飯都吸收左好濃郁嘅龍蝦汁。🎈香煎法式鵝肝配自家製紅莓醬 $188雖然得一舊,但真係好好食!因為鵝肝比較厚身,加上紅莓汁微酸甜,又唔會遮蓋鵝肝嘅味道,而且完全冇油膩感!🎈10oz厚切安格斯肉眼扒$428足足10安士嘅安格斯肉眼扒,肉質非常多汁,每一啖都好有牛味,而且都夠嫩,唔會好鞋。🎈Lychee Cider $88荔枝味好動,但又唔會死甜,飲得出有少少青檸嘅味道,感覺好清新,十分解膩。
🎈美國粗薯條配自家製黑松露醬$78
🎈西班牙紅蝦三文魚籽意大利飯$298