2022-11-23
♡ 浪漫情調法國菜 🇫🇷 Odelice! ♡-Odelice 喺香港已經有好幾間分店~據聞呢度嘅法國菜好好食😋而且好多唔同種類嘅食物選擇。除左有紅酒白酒,飲品Cocktail同埋mocktail 等等🥰注意健康嘅仲可以揀花茶👍-♡ 法國生牛肉他他 ♡ $145一嚟到見到 就覺得好抵食100g 手切金髮阿基塔牛脊肉 加埋橄欖油 質感又滑又嫩😍再配上香脆的麵包 真係好開胃。- ♡ 馬賽龍蝦海鮮鍋 ♡ $368除咗有半隻龍蝦🦞仲有魷魚、蜆肉、勁大隻青口、盲槽魚等等😍醬汁好惹味 👍 麵包🥯點埋海鮮湯食好正~~ -♡ 法國油封鴨腿 ♡ $195鴨腿超級鬆軟 ~ 油封鴨肉質嫩滑,能夠做到骨肉分離真係好出色。係極致嘅享受。-♡ 火焰燈酒可麗餅 ♡ $88🔥 店員會將橙酒淋上可麗餅度熱辣辣嘅可麗餅再加埋雲呢拿雪糕冷熱交替 口感軟綿綿 加埋濃烈嘅橙酒同清甜嘅香橙🍊超級大🈵️足。-♡ Tisarom 花草茶 - Smooth ♡ $45花草選用法國田園嘅有機植物,花草茶用咗接骨木莓、菩提樹、罌粟花、薄荷、蘋果乾同士多啤梨🍓調製而成,飲落好香花草味。而且附上蜜糖同餅乾🍪比客人,我覺得唔加蜜糖都已經
Odelice 喺香港已經有好幾間分店~
據聞呢度嘅法國菜好好食😋
而且好多唔同種類嘅食物選擇。
除左有紅酒白酒,
飲品Cocktail同埋mocktail 等等🥰
注意健康嘅仲可以揀花茶👍
♡ 法國生牛肉他他 ♡ $145
一嚟到見到 就覺得好抵食
100g 手切金髮阿基塔牛脊肉
加埋橄欖油 質感又滑又嫩😍
再配上香脆的麵包 真係好開胃。
♡ 馬賽龍蝦海鮮鍋 ♡ $368
除咗有半隻龍蝦🦞
仲有魷魚、蜆肉、勁大隻青口、盲槽魚等等😍醬汁好惹味 👍
麵包🥯點埋海鮮湯食好正~~
♡ 法國油封鴨腿 ♡ $195
鴨腿超級鬆軟 ~ 油封鴨肉質嫩滑,
能夠做到骨肉分離真係好出色。
係極致嘅享受。
♡ 火焰燈酒可麗餅 ♡ $88
🔥 店員會將橙酒淋上可麗餅度
熱辣辣嘅可麗餅再加埋雲呢拿雪糕
冷熱交替 口感軟綿綿
加埋濃烈嘅橙酒同清甜嘅香橙🍊
超級大🈵️足。
♡ Tisarom 花草茶 - Smooth ♡ $45
花草選用法國田園嘅有機植物,
飲落好香花草味。而且附上蜜糖同餅乾🍪比客人,我覺得唔加蜜糖都已經好好飲👍
♡ Pink Martini ♡ $80
用Vodka做底 加入紅莓香甜酒同埋菠蘿汁~ 甜甜地 果香味濃郁 。
❥ 起香港竟然食到咁高性價比 同 優質嘅法國菜~ 下次一定要再黎試佢其他signature 😋
#
⇢店鋪資料:
Odelice! (海之戀商場) (荃灣)
荃灣大河道100號海之戀商場1樓1002號舖
#