2018-08-19
今日一行五人去食飯慶祝朋友生日預先我已經openrice訂座 有88折今次搵人整左個蛋糕直接送去餐廳我地野食全部share嗌左兩個湯三個小食一個牛排兩個意粉龍蝦湯:味道濃郁,有好多龍蝦肉,抵丫黑松露野菌湯:吾夠味 無菌類食到如果兩個湯都嗌,最好飲左野菌先再飲龍蝦湯,如果吾係野菌就會淡味左生蠔今次簡左150蚊三隻又大隻又鮮甜 價錢吾貴但都有水準生牛肉片味道較淡,配上芝士同火箭菜不過剩係食到芝士味 無牛肉味煎鴨肝分量較小 5個人每人都係分小小試下,配上士多啤梨果醬都吾錯,如果鴨肝愛好者可以自己食一舊田螺薯蓉:我都係第一次遇到呢個食法,吾係用6個窿既碟裝住薯蓉,係將佢地放係多士上面配上黑松露,好好食,本人都比較喜歡食田螺,所以好開心呢間餐廳有新食法。主菜黎到牛排配沙律菜同蕃薯條,牛排嗌左medium,肉質易咬,但多左小小肥膏海膽黑松露意粉,比左一個驚喜我地全枱人,因為一心諗住係海膽汁煮,無諗過真係有好多海膽喎,混合一齊食又吾差喎,最梗要海膽吾腥因為吾夠飽,我地嗌多一個墨汁意大利飯食到個個咀都黑色的,好多墨魚,飯都煮得幾好,配上芝士一齊食更佳最後全部菜清哂,店員好聰明咁走過黎幫忙清乾淨枱面,
預先我已經openrice訂座 有88折
今次搵人整左個蛋糕直接送去餐廳
我地野食全部share
嗌左兩個湯
三個小食
一個牛排
兩個意粉
龍蝦湯:味道濃郁,有好多龍蝦肉,抵丫
黑松露野菌湯:吾夠味 無菌類食到
生蠔今次簡左150蚊三隻
又大隻又鮮甜 價錢吾貴但都有水準
生牛肉片味道較淡,配上芝士同火箭菜
不過剩係食到芝士味 無牛肉味
主菜黎到牛排配沙律菜同蕃薯條,
牛排嗌左medium,肉質易咬,但多左小小肥膏
因為吾夠飽,我地嗌多一個墨汁意大利飯
最後全部菜清哂,店員好聰明咁走過黎幫忙清乾淨枱面,自動幫我地上生日蛋糕,不過蛋糕要收切餅費$100,佢會幫我地分好哂,好甜心喔
大家可以一試,但提提大家價錢吾係平
所以可以上openrice訂座享受優惠
不過係尖沙嘴黎講算係合理