2018-08-31
星期五晚當然要食好D,加上各大店舖都做緊清貨大減價,真係要食得好之餘,都要揀緊時間去血拼先得,所以今晚我就揀咗去尖沙咀食飯,同老公講完後,佢就訂咗呢間餐廳這間餐廳我地之前都食過,一家人都覺得唔錯,環境氣氛一流外,更係好乾淨,最適合有點點潔癖既阿囡同我,今晚到來,發覺餐牌轉咗,細看下主要都係主菜唔同晒,前菜都是跟之前差不多,但都是很合我口味!呢個2人份的海鮮拼盤仍舊好OK!大大隻龍蝦、長腳蟹、青口同海蝦全都好新鮮,食落又鮮甜彈牙,作為前菜黎講真係100分,食完個胃開晒~作為肉食主義的老公大人就當然揀咗佢最愛既牛扒!呢件扒份量十足又厚身!肉質濃香,牛香十足,加上大廚煎得很好,完全去將當中既肉汁封鎖在內,食落質感仍是很嫩滑,而配菜的炸薯條更是新鮮即炸熱辣辣,很是脆口,沾上酸度剛好的茄汁食,更是好味到不得了!我就較喜歡海鮮,所以食完海鮮盤都仍未夠喉!哈哈~這個鱸魚柳拼蟶子皇伴車厘茄黑水欖羅勒魚湯就係我心水,所以一睇餐牌揀主菜時已經揀好,蟶子皇真係幾大隻,又好鮮味,另鱸魚柳亦煎得剛好,上枱一會兒仍保留到外脆內嫩,而且咬落仲好有魚本身的鮮甜味道,真係煮得唔錯食吓影吓又食吓後,好快又過咗2個鐘,食得
食吓影吓又食吓後,好快又過咗2個鐘,食得滿意又開心,之後就當然又係今夜重頭戲之血拼尖沙咀喇~~