2023-10-29
💫 Staro 尖沙咀一間以浪漫星空🌃主題的餐廳,主打毆陸菜式、調酒🍸及打卡環境,氣氛環境非常唔錯,服務員質素亦唔錯,唯一有需要改善係餐具,刀唔夠鋒利,刀叉匙羹很多職員留下手指模積上桌,令人忍唔住再抹下清潔一下。地點方便鄰近美麗華商場。 Parma Ham Salad with Cantaloupe:三片巴馬火腿絆三片甜瓜再絆愛羅勒,個份量size一點都細,口感清甜清爽,個人十分推介。 Fresh Lobster Salad:龍蝦聖女果蔬菜沙律,龍蝦半隻賣相唔錯多膏有蟹鉗,肉質有少少靭餐刀亦唔鋒利。沙律醬汁微酸甜非常開胃。套餐需要加錢升級的沙律,味道與價錢顯得有少少唔抵,巴馬火腿甜瓜個人覺得好吃些。 Lobster Bisque:龍蝦湯絆手工麵包條,麵包條質地較硬,龍蝦湯龍蝦味重,食到近底有點微苦。呢個湯需要加錢升級,本身應該是黑松露湯。 Char-grilled M5 Wagyu Beef Striploin:澳洲M5和牛西冷,炭燒味ok,肉質有少少靭但晌可以接受範圍內,火侯控制有少少失準,要求五成熟來了七成熟。配菜有薯蓉及蔬菜,蔬菜有豆、洋蔥、茄子及蕃茄均有
Fresh Lobster Salad:
Lobster Bisque:
澳洲M5和牛西冷,炭燒味ok,肉質有少少靭但晌可以接受範圍內,火侯控制有少少失準,要求五成熟來了七成熟。配菜有薯蓉及蔬菜,蔬菜有豆、洋蔥、茄子及蕃茄均有燒炙巧果,醬汁味偏淡。呢個主菜需要加錢升級,正正常無特別驚喜。
Tagliolini Al Sicilian Red Prawn:
西西里紅蝦大隻及重蝦味多蝦膏,食呢個麵前先將蝦頭切除再將蝦頭內的蝦膏全部取出用作絆麵食用。蝦膏增強了蕃茄醬及蛋麵的香味,雖然有少少腥。呢個主菜需要加錢升級,可以一試,因為對比單點價格略貴。
Chocolate Fondant:
朱古力流心蛋糕內裡朱古力醬較濃,建議先吃完雪糕及水果再吃。