打風都難阻我去食好西!呢晚來到蘭桂坊,因為天氣太差去到餐廳已經濕哂🫠一去到餐廳店員幫我放遮,又好客氣叫我慢慢坐低休息去廁所抹乾先,心情即刻好哂!加上呢到真係好好feel勁浪漫❤️真係好岩情侶來拍拖,我地就兩個女仔浪漫下🫣🤣.➡️是日精選凍湯 🫕$78➡️自家製燒汁肉丸 $108➡️新鮮辣味蒜蝦 $148➡️精選芝士🧀及凍肉拼盤配酸種麵包 🥖 $248➡️藏紅花紅蝦🦐燴西班牙飯 $338➡️生蠔 🦪$8/一隻➡️loose leaf tea (T2 from Australia):lemon grass and ginger $58➡️cucumber saketini 🥂$110➡️白朱古力咖啡奶凍配焦糖拖肥泡沫 $58.滿桌的食物非常豐富😍日式西班牙菜相當特別第一次食,初嘗紅菜頭凍湯,濃厚紅菜頭口味食得出好足料👍🏻上面係yogurt味道好fresh飲落似凍飲多過湯岩哂夏天飲☀️.每款小食都太正!蒜蝦香辣惹味,伴碟的蒜頭成粒食都ok🧄肉丸大大粒肉味香濃啖啖肉,凍肉拼盤不得了ham and cheese 相當高質和好多款式口味,擺盤igable推介必點👍🏻生蠔🦪真係一定一定一定要點!消費滿$200就可以$8點
➡️是日精選凍湯 🫕$78
➡️自家製燒汁肉丸 $108
➡️新鮮辣味蒜蝦 $148
➡️精選芝士🧀及凍肉拼盤配酸種麵包 🥖 $248
➡️藏紅花紅蝦🦐燴西班牙飯 $338
➡️生蠔 🦪$8/一隻
➡️cucumber saketini 🥂$110
➡️白朱古力咖啡奶凍配焦糖拖肥泡沫 $58

每款小食都太正!蒜蝦香辣惹味,伴碟的蒜頭成粒食都ok🧄肉丸大大粒肉味香濃啖啖肉,凍肉拼盤不得了ham and cheese 相當高質和好多款式口味,擺盤igable推介必點👍🏻生蠔🦪真係一定一定一定要點!消費滿$200就可以$8點一隻仲要無限點😍重點係雖然平但有質素濃海水味又鮮甜真係超級驚喜同抵🤩

太多小食只點了一個主菜,呢碟西班牙海鮮飯滿特別,比平時的濕潤多汁蝦味相當濃厚,飯口感軟硬適中,口味甜甜地再加蝦膏食不得了!食左第一啖已經停唔到!

最後要介紹下飲品,店員知我地淋雨特別安排左薑茶好貼心,T2呢個品牌第一次飲也不錯👍🏻另一杯cocktail絕對係我口味,青瓜sake 好清甜易入口喜歡🥰
呢篇食評打得有啲多因為太開心🤣我係心情爆差入餐廳食完心情靚靚走🥰環境、服務、食物質素都超出預期,來蘭桂坊一定要試吓👍🏻
  • 紅菜頭凍湯
  • 生蠔