L'AMOUR

2024-01-10 70 瀏覽
放假入佐去太和探朋友,,見佢屋企附近有間法國餐廳,我倆決定去試下,餐廳裝潢比較歐式,還懸掛一盏大水晶吊燈,環境舒適氣氛浪漫♡♡先叫佐小食海膽刺身多士海膽肉厚放係香脆嘅多士上面,仲用咗金箔做裝飾,矜貴又好味!衝擊味蕾😋Set Lunch頭盤揀佐自家製蟹餅及雞胸凱撒沙律蟹餅外層炸得薄身香脆,裡面蟹好多料,口感好豐富!法式龍蝦湯龍蝦湯充滿龍蝦獨特鮮味湯裡有帶子粒增加口感,配香脆既蒜蓉包好惹味😋美國安格斯肉眼扒肉質粉嫩,充滿牛肉香味好冧,旁邊三種薯蓉伴碟精緻!海膽扁意粉 海膽入口細緻綿密,,建議最好海膽同意粉拌勻食,每一啖都有"海膽” 連醬汁creamy掛在意粉上!甜品提拉米蘇口感順滑,咖啡味很香,甜而不膩!美女與野獸上枱時用玻璃罐罩着,內裏充滿煙霧!打開玫瑰花非常靚,真係賞心悅目♡食物擺盤精緻,又有視覺效果,仿如藝術品般,真係好靚好適合情侶拍拖慶祝,閨密談心聚餐!♡♡

海膽刺身多士

先叫佐小食海膽刺身多士

Set Lunch頭盤揀佐
自家製蟹餅及雞胸凱撒沙律
蟹餅外層炸得薄身香脆,裡面蟹好多料,口感好豐富!

法式龍蝦湯
龍蝦湯充滿龍蝦獨特鮮味
湯裡有帶子粒增加口感,
配香脆既蒜蓉包好惹味😋

美國安格斯肉眼扒
肉質粉嫩,充滿牛肉香味好冧,旁邊三種薯蓉伴碟精緻!

海膽扁意粉
甜品提拉米蘇
口感順滑,咖啡味很香,甜而不膩!

美女與野獸

2024-01-07