6天前 0 瀏覽
今天我哋去咗中環蘭桂坊嘅 L’AMOUR 食法國菜,餐廳好高貴,入到去就好似置身於浪漫嘅電影場景,真係好啱情侶約會。我哋叫咗一個超豐富嘅龍蝦餐,食物一上嚟就令人眼前一亮。首先,海膽刺身多士真係好正,海膽新鮮得嚟,配上香脆嘅多士。然後,鵝肝燉蛋又滑又香,入口即化。澳洲小龍蝦刺身就更加唔使講,新鮮得嚟,肉質彈牙。焦糖法國鵝肝,簡直係一絕。至於脆炸珍稀軟殼龍蝦沙律,外脆內嫩,口感非常豐富。法式龍蝦湯香濃滑順,飲完之後令人回味無窮,而香煎原隻澳洲小龍蝦更更加出色。龍蝦汁配牛扒極之入味,牛扒嫩滑,龍蝦汁更添風味。至於飲品,我哋選咗 rainbow 同 sangria,色彩繽紛,真係好好飲。由於食物實在太美味,我只記得拍咗部份照片,冇post出嚟的,就要自己幻想吓🤣