2022-06-04 60 瀏覽
東涌Sheraton酒店旁邊開咗唔少餐廳🍽今次嚟咗位於商場1樓嘅The Upper Deck 最為人熟悉當然係佢哋嘅無敵大海景🤩不過佢哋嘅牛扒同意粉都幾出名🥩牛扒熟成仲分咗dry aging同wet aging 而且提供多款啤酒同cocktails🥂同班frd嚟happy hour下已經夠晒chill😚-餐廳裝修奢華 仲有唔少海景窗邊位 可以一路食飯一路觀賞機場海景✈️中間仲有張桌球檯可以篤下波添🎱-🥩封門柳牛扒 7oz $298(Hanger Steak Prime 7oz)我對牛扒冇咩研究😂但係跟據menu 呢款封門柳牛扒採用濕式方式(wet aged)熟成 用真空包裝嘅形式 保持肉質水分💦牛扒熟度我哋揀咗medium 顏色同口感食落都啱啱好☺️外層煎過嘅位置仲有浸焦香味😌醬汁我哋揀咗紅酒汁 個汁同塊扒都好夾😋至於薯條灑滿美式BBQ粉🍟食落更加惹味~-🍲大蝦&露筍闊蛋麵 $198(Pappardelle Shrimps & Asparagus)佢哋嘅闊蛋麵都係比較多人推薦🍝平時我都好少食 所以特登叫嚟試下🤓配料主要係奶油蝦同露筍 面頭仲放咗唔少芝士片🧀令你食緊闊蛋麵會突然食到芝士味🤣大

🥩封門柳牛扒 7oz $298
(Hanger Steak Prime 7oz)

🍲大蝦&露筍闊蛋麵 $198
佢哋嘅闊蛋麵都係比較多人推薦🍝平時我都好少食 所以特登叫嚟試下🤓配料主要係奶油蝦同露筍 面頭仲放咗唔少芝士片🧀令你食緊闊蛋麵會突然食到芝士味🤣大蝦彈牙得嚟調味啱啱好 露筍夠爽脆 因為我同朋友share 所以都唔會覺得好膩😄

🏔熱烤阿拉斯加 $98
(Baked Alaska)
最尾梗係食埋個甜品啦 睇到熱烤阿拉斯加呢個名覺得好有趣🤪外層蛋白霜用火槍輕輕燒過 面頭仲灑咗啲青檸皮🍋食落酸酸甜甜 雪山入面竟然收埋咗士多啤梨雪糕!🍓而且食得出係靚雪糕 份量好多 而雪糕下面就係雲呢拿海綿蛋糕🍰今餐用呢個甜品作結都唔錯~
如果大家想同三五知己飲返杯🍻
留意佢哋happy hour係一至五 3-8pm🤪