2016-06-22 1623 瀏覽
男朋友生日的大日子,當然要食返餐好!朋友介紹Gastrobox,Search過餐廳食第及睇過餐廳環境既相,覺得唔錯,重點係可以係甜品到寫生日祝福語呀麻,於是就Book定位,Book位時亦同接線生講定男朋友生日,要寫生日祝福語,而接線生亦問定我要寫咩名飯前見到好多人推介斧頭扒,但係睇晒成個Menu都見唔到有呢個餐....不過見到個海鮮拼盤做緊半價優惠,男朋友又鍾意食海鮮,就決定點個海鮮拼盤啦!(已經忘記左斧頭扒既存在)而我,就因為唔食海鮮既關係,點左個set dinner,另外再多個小食,咁就夠晒啦!海鮮拼盤好快就送到, 好豐富,入面有蝦,龍蝦,青口,帶及,蟹鉗,螺。男朋友一個人食夠晒飽!龍蝦都幾新鮮!等左陣,我個set dinner都到了。沙律是煙三文魚凱撒沙律,塊三文魚當然係比男朋友食啦!好彩D沙律菜無沾染到魚味。餐湯,味道唔錯,不會太酸。隨餐湯送上的麵包,熱辣辣的麵包配牛油,鬆軟好味!大過我隻手既T骨扒,配菜有薯蓉,黃椒,西蘭花,椰菜花,青瓜及翠肉瓜。牛扒5成熟,但食落都係有少少韌。配菜中,我最喜歡薯蓉,薯蓉是經過悉心處理,加入沙律醬調味,味道很好。腸仔雜菇,正常味道,不過比較多油

海鮮拼盤
龍蝦都幾新鮮!

等左陣,我個set dinner都到了。
餐湯,味道唔錯,不會太酸。
隨餐湯送上的麵包,熱辣辣的麵包配牛油,鬆軟好味!
腸仔雜菇,正常味道,不過比較多油。
最後,主菜出場啦,就係寫左生日快樂既甜品,估唔到甜品師傅咁有心思,初時以為只係寫句生日快樂,點知仲畫左好靚既畫,真係意料之外
題外話/補充資料: 想讚下餐廳既侍應全部都好有禮貌,服務好好~!!食物,環境及服務都一流,推介推介!
2016-05-26
1 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日