2017-06-18
老公今晚特地來接我收工,仲book左shore steak 同我撐枱腳。餐廳分兩層,樓下是酒吧,外藉店員帶我們到樓上的餐廳。6點半的時間,只有3幾枱客人,環境浪漫清靜。點餐不久,店員便送上小食。唔係好食得出係咩,crab ? shrimp roe cake?無咩味,只知下面係pancake, 口感怪怪,如果用脆片會較好。還送上麵包,軟熟微暖,中間有香䓤已溶牛油,不錯吃。Caesar salad with smoke salmon , 比想像中大碟。此餐廳以扒房命名,而我又好牛,點了US dry aged rib eye 12oz, medium。一個人食,份量剛好。店員姐姐隨即送上4款芥末和醬料。熟成程度剛好五成,肉質粉嫩但略嫌唔夠肉汁。配菜卻是一流,尤其已烤熟的garlic非常香甜多汁,沒有平日的濃味,我吃得一粒不剩。以後自己煮牛排的時候也可試試。king crab mussels linguini, 份量岩細食人仕,海鮮下得有點吝嗇,味道正常。Magners Irish cider, 濃濃果味 的draught beer。Lychee jasmine mojito, 配撘非常清新。
6點半的時間,只有3幾枱客人,環境浪漫清靜。
還送上麵包,軟熟微暖,中間有香䓤已溶牛油,不錯吃。
店員服務不錯,食物普通,這裏的dry aged steak未有令人一試難忘的感覺。走的時間餐廳也不滿座,回應樓上師兄不知餐廳是如何捱過來的問題,答案是靠酒水賣錢,全因樓下的酒吧部是全院滿座。
經eatigo 下booking 可高至半價優惠(酒水除外),正價的話會有其他更佳(餐廳)選擇。