2013-01-08 90 瀏覽
終於有時間追加返預早慶祝既除夕飯. 呢日同屋企人去到一早book定既紅粉佳人食晚飯.晚飯套餐有貴有平, 我地選左貴d既set, 一於好好興祝. 因為唔知佢個餐好大份, 我地仲叫左兩set三文魚sashimi.三文魚sashimi好好食, 三文魚肥瘦分明, 顏色自然. 食落好香, 又新鮮又滑.餐包好脆! 食得出係好新鮮, 烘住出爐, 令我地食得好開心.我叫左既套餐有牛排鵝肝配酥皮龍蝦湯. 酥皮龍蝦湯普普通通. 夠熱夠味, 不過無咩特別.牛排鵝肝就非常大份, 鵝肝煎得好香, 外層已經係脆脆地, 裡面都幾軟滑. 牛排好肥大, 煮得夠, 肉味都幾濃郁, 份量都係佢最大賣點.羊排田螺既薯蓉係意外既誠意之作. 佢既薯蓉應該係有用牛油同醬汁煮過, 十分creamy. 羊排都幾好食, 唔羶, 而且都好大份下. 田螺係比較細隻, 但有奶油同烤, 好香好正.一齊既薯角都唔似係平時街買到既. 佢有一種特別既香味, 而且炸得脆脆, 入口而化.海鮮拼盤有煙肉, 帶子串, 大蝦, 龍蝦同蟹腳. 佢唔到樣樣都有之餘仲好大件, 又好食, 真係抵食.其中帶子串熱騰騰, 燒得兩面金黃, 外脆內軟. 泡沫三文魚湯係好多人都

其中帶子串熱騰騰, 燒得兩面金黃, 外脆內軟.
泡沫三文魚湯係好多人都介紹過, 不過好想寫既係佢除左特別之外, 味道都好唔錯. 一路飲濃濃既三文魚湯, 你會食都佢既三文魚粒, 仲有好似飲cino既香滑泡沫, 係一個好有趣既配搭.
豬排腸拼意粉係最失色既套餐. 豬排味道唔太濃, 而且唔滑. 意粉好多, 但係未煮得太熟, 有d硬.

我地當晚仲開左支house red wine, 好飲, 對於當晚食既紅肉都好襯.
整體來講, 呢間餐廳除左大大件食物之外, 仲有味道同浪漫氣氛, 我覺得就算係俾$300一位都好抵食!
2012-12-28
  • 泡沬煙三文魚忌廉湯