2023-03-01 80 瀏覽
好耐無過黎呢間氣氛浪漫嘅餐廳,呢度有我最愛嘅西班牙菜,之前無食過嘅菜式今次都叫黎試下,幾有新鮮感~加利西亞章魚係一道好出名嘅西班牙菜式,今次第一次食。新鮮章魚同埋薯仔、洋蔥、紅椒等一齊烤,章魚嘅肉質鮮嫩,配搭嘅食材令佢更加豐富,風味獨特~要個Smoked Salmon Caesar salad清新一下口腔,再飲好耐無飲過嘅紅甜椒忌廉湯一流呀~呢個湯係西班牙傳統湯品中嘅經典之選。用紅甜椒、洋蔥、大蒜同埋忌廉煮,仲另外仲有香草等等,味道濃郁,口感滑嫩,配埋勁蒜法包好滋味~西班牙菜當然唔少得燉飯啦!雞肉燉飯裡面有雞肉、洋蔥、蕃茄、紅黃椒等配料,燉煮後嘅米飯吸收咗湯汁同埋香味,口感香濃,超級好食!黎呢度飲平時飲開嘅Virgin Mojito同Virgin Colada,水準高,一杯用薄荷、青檸、糖漿、蘇打水調製,味道清新怡人。另一杯係用椰漿、菠蘿汁、糖漿等調製,帶有淡淡嘅椰香味道,兩種口味大不同,各有特色~。
好耐無過黎呢間氣氛浪漫

加利西亞章魚