2017-11-07 2030 瀏覽
老公生日月,當然每日都想好好跟他慶祝一下,記得上次好友帶過我去一間西餐㕔,環境食物都很不錯,於是今次就帶老公去試試看。位置在旺角地鐵站附近,好方便,上到餐廳環境暗暗的,感覺浪漫,而門口位置放有好多不同款式的手工啤酒,好吸引呢!先order咗2款手工啤酒好好輕鬆一下,之前再慢慢揀選食物。Lindemans Apple Lambic Fruit Beer味道清新,蘋果味突出,飲落甜甜地,好舒服。Lindemans Pecheresse Lambic Fruit Beer桃味好濃,果味濃郁香甜,好好飲呀!之後order咗2份main course 一齊食 西西里開邊牛油龍蝦意粉 龍蝦非常新鮮,肉質又爽口彈牙,意粉用龍蝦汁煮過,所以份外鮮味,好好味呢!紐西蘭鮮肉眼 肉眼扒有16oz 超厚身,肉質鮮嫰又juicy,而且牛味濃郁,配菜有蕃薯,秋葵,車厘茄,全部都好新鮮清甜,蕃薯仲好甜味喔。突然想食少少蔬菜,所以後加了一份沙律。輕煎北海道帶子甘藍沙律帶子沙律好精緻,份量都幾多,有4粒大大粒既帶子,帶子微微香煎過,加上黑椒同海鹽吊味,令到食落味道更鮮甜,肉質嫩滑。 而沙律菜既顏色好鮮嫰,食落仲爽脆又新
味道清新,蘋果味突出,飲落甜甜地,好舒服。

桃味好濃,果味濃郁香甜,好好飲呀!

之後order咗2份main course 一齊食
西西里開邊牛油龍蝦意粉

紐西蘭鮮肉眼

突然想食少少蔬菜,所以後加了一份沙律。
輕煎北海道帶子甘藍沙律
帶子沙律好精緻,份量都幾多,有4粒大大粒既帶子,帶子微微香煎過,加上黑椒同海鹽吊味,令到食落味道更鮮甜,肉質嫩滑。 而沙律菜既顏色好鮮嫰,食落仲爽脆又新鮮, 果然係superfood

2017-10-24