2024-10-12 332 瀏覽
對上一次嚟愉景灣已經係兩年之前,趁住放假過嚟愉景灣拍吓拖,都開咗好多新餐廳🤣見到依間韓國餐廳環境裝修好靚,氣氛都好好,當日都好多情侶同外國人過嚟食🤣決定就過嚟試吓,我哋大概黃昏嗰陣時去食仲有得坐喺露台位望住日落,幾有度假嘅感覺☀️依間餐廳主打燒肉同埋其他韓系料理,所以我哋就試咗封門柳同埋牛肉大醬湯。佢仲送咗三碟小菜(酸蘿蔔、中華沙律、泡菜)都幾開胃🤣食燒肉就叫埋杯菠蘿蜜桃梳打🍑封門柳預先已經烤好左外層,店員好貼心咁同我哋講每面燒30秒就可以,如果唔係會太熟。肉質鬆軟,冇乜肥油,啖啖都係肉,牛肉味好濃郁,份量都好足有450g,兩個人食好滿足🤤佢仲送埋生菜、青椒同蒜粒,可以加埋一齊食添🤣個人覺得同啲肉一齊燒埋啲蒜粒,再夾埋喺啲生菜度一次過食超級正!💖燒肉套餐加$88就可以加埋個大醬湯,有牛肉同豬肉揀。我哋今次就試咗牛肉大醬湯~個湯好濃味,啲料好足,超多牛肉片,再加埋蔬菜同豆腐👍🏻以後嚟愉景灣都可以試吓依間韓國餐廳🩵

2024-10-12
慶祝紀念