2019-08-17
女朋友臨飛之前想同佢食餐好少少既晚餐 所以搵左呢間係佐敦既cafe 試試佢 咁佢離地鐵都係5分鐘路程 好易搵到幾鐘意佢有個沖咖啡既位置係樓面到 令到佢緊加似一間休閒既cafe 唔係一間普通既餐廳 客人可以慢慢坐 吹下水 氣氛都幾好 好舒服咁比個menu大家望望先 我地今晚就揀左晚市套餐入邊其中2個餐 價錢都合理唔係好離地 首先我地叫左卡邦尼煙肉意大利粉($158) 呢個係女朋友既緻愛黎 每個dinner set 都有是日餐湯同埋麵包條 今日既日是餐湯係羅宋湯同牛油包 個意粉好既地方係佢重芝士 鐘意食芝士既人就岩曬啦 啖啖都係芝士粉 食落好creamy同重奶味 好滑好香 意粉煮得岩岩好 唔會太過硬身另外我地叫左個西班牙海鮮飯($188)好足料 青口都有2大隻 仲有大大隻帶子同其他既海鮮 鐘意食海鮮既人可以試試佢 因為差唔多common會食既海鮮都有齊曬 仲有個飯食落幾濃味 又唔會太過濕 好多水分 所以係risotto黎講係做得出色既 最後就叫左杯薑蜜茶既 佢就比較淡口少少 岩唔鐘意濃茶苦澀味既人飲 仲有少少既薑味係到 都幾健康最後2個人
客人可以慢慢坐 吹下水 氣氛都幾好 好舒服
卡邦尼煙肉意大利粉
西班牙海鮮飯
薑蜜茶
最後2個人食左大約450$左右 我覺得除左食物收費之外 呢到既環境亦都係一個唔錯既優點 係一次幾舒服既用餐經歷