2024-11-19
銅鑼灣🚇呢間 Sabrosa 西班牙餐廳🍽️已經喺度開業咗好幾年,除咗提供正宗嘅🇪🇸西班牙美食,亦都有啲佢哋自創同埋期間限定嘅🤩新派西班牙菜式,加上價錢合理💰同埋入面浪漫嘅氣氛,☺️令唔少顧客成為咗忠實粉絲。佢哋嘅餐前包🍞其實都幾高質,鬆化得嚟又充滿🥰麵粉香,配埋橄欖油同埋黑醋食十分之🤤開胃。佢哋仲有好多唔同嘅🍷酒類供應,除咗充滿西班牙風味嘅🍹shangria之外,仲有多款cocktail🍸同埋冇酒精嘅mocktail,Strawberry Paradise 呢杯🍓 Mocktail 真係好清新,飲落非常爽口。紅酒煮🇪🇸西班牙辣肉腸十分之有特色,🍷紅酒入面加咗唔少糖,煮成紅酒糖漿浸住香辣🌶️惹味嘅西班牙辣肉腸,😋甜辣味道複雜,幾啱我口味。🦀蟹膏釀西班牙飯係呢度嘅名菜之一,🇪🇸西班牙飯充滿濃郁嘅海鮮味道,蟹膏同埋🔴三文魚子更係令味道提升到另一個層次👏,每一啖都充滿大海嘅氣息🌊。鴨腿西班牙🥘燉飯上面有兩大隻鴨腿🦆份量十足,燉飯入面充滿鴨肉嘅油香味🤤,碟邊嘅飯仲形成咗少少🍚飯焦,真係大滿足。傳統焗蘋果餡餃🥧外皮酥脆煙韌並重,內餡嘅🍎蘋果香甜可口充滿玉桂香👍,好適合作為一個完美嘅甜品😋結尾。
傳統焗蘋果餡餃🥧外皮酥脆煙韌並重,內餡嘅🍎蘋果香甜可口充滿玉桂香👍,好適合作為一個完美嘅 甜品😋結尾。