2020-08-29
趁疫情有啲退卻,今日呢就揀咗來海邊走個轉,沙灘雖然冇開,但係呢人呢比平時都少咗好多,坐喺餐廳入面你可以正正望住海邊,聽到嘅就係再不是人聲鼎沸嘅嘈雜聲,而係浪花拍打海邊的聲音,一望無際嘅沙灘,係一個係工作繁忙中喘息嘅好地方。今日呢我哋就好簡單咁樣呢嗌左一個Pizza,再加一個雞扒三文治配薯條。兩個人都係食咗二百幾蚊,價錢都算合理。重點推介依個片皮鴨薄餅,片皮鴨呢就係中式嘅,薄餅呢就係西式嘅,見到個餐牌好好奇佢點樣將兩樣野crossover,結果呢就係令我喜出望外。個薄餅用咗片皮鴨汁,放落個Pizza度呢就好夾,佢個Pizza底呢唔會話好厚,薄薄一層嘅脆薄餅,加埋好正宗嘅片皮鴨汁,有啲鹹鹹地又有啲甜甜地,感覺好特別,食完之後個口依然充滿香味,好正!大家唔想咁多人,又想去戶外輕鬆吓,依間餐廳不失為我哋呢啲平民大眾嘅好選擇!