2018-02-07
今日為左慶祝老公成功轉左新工我地又出動食好野. 今次去左一間朋友介紹話野食又好味,景又靚既地方. 餐廳好靚都好靜, 傾計都好細細聲呀!!我地先先叫左半打生蠔, 話晒佢呢度都係最出名食蠔既. 店員好好咁介紹左唔同既生蠔俾我地,我地叫左2隻法國,2隻美國同2隻蘇格蘭石蠔. 店員有介紹法國蠔修長的薄殼, 肉色帶淺,爽口質感. 蘇格蘭石蠔肉滿富有彈性口感,美國就肉質creamy,鮮味太不重,海水味淡. 其實我地都唔係好識不過佢慢慢詳盡咁介紹又好似真係有小小.我地再叫左呢年Wagyu. 雖然份量細細碟不過真係好好味呀~ 佢既上面有好多唔同既用garlic 同燒汁炒過既菇同埋紫薯片. 成個口感都好RICH, 入口即溶的和牛加埋上面既菇真係好正!!其實話就話份量細, 可能我地又食得慢又有飲酒都飽飽地. 最後都叫左一個龍蝦意粉. 佢係有好濃既龍蝦汁去煮亦都食到啖啖既龍蝦肉! 味道唔會太咸又唔會太滯, 調教到PERFECT 呀~