2022-10-11
《麻辣派對 - 尖沙咀》近年香港多左好多食辣野既餐廳,總有一兩間川菜在左近😂呢一間我以前都光顧過幾次,不過轉左地方做野就少左啦,今次同朋友喺附近行街又突然想食啲辣野,所以就簡左麻辣派對啦🤓餐廳裝修都仲係好浮誇😂入面既擺設五顏綠色,配上紅紅紫紫既燈光,好似去左teamlab 咁,我地兩個女仔一共點左兩杯飲品同埋三款野食💁🏻♀️💁🏻♀️麻辣肥腸鍋雙拼豬手(另加蓮藕同香乾豆腐) $244本來我地諗一係食乾鍋,一係就普通既麻辣肥腸鍋,不過我地最後都係簡左麻辣肥腸,因為朋友怕乾鍋太辣同埋呢個鍋先可以加豬手😂我地怕唔夠食仲叫多左兩個配菜添😎肥腸處理得好乾淨,都無咩奇怪既味道,有啲似濕炒既感覺,啲汁用黎送飯應該會幾好食🤤蓮藕炒完後仲係保持住爽脆既口感😋我都幾鍾意❤️💁🏻♀️七味雞軟骨 $88雞軟骨份量都幾多,食極都仲有既😂如果飲啤酒既話應該覺得幾爽😆餐廳會另外再比椒鹽你點,鍾意重口味既話加啲椒鹽會幾惹味👍🏻💁🏻♀️鮮椒爽脆生腸 $78呢個涼菜有啲似平時食既涼拌小食,比較濃口味,生腸切到細細件方便入口,下面墊底既青瓜絲吸滿曬汁好好味😋個汁酸酸地微微辣好開胃呢💁🏻♀️凍蜜語水果茶 $38我同朋友見到枱枱都
💁🏻♀️麻辣肥腸鍋雙拼豬手(另加蓮藕同香乾豆腐) $244
💁🏻♀️七味雞軟骨 $88
💁🏻♀️鮮椒爽脆生腸 $78
💁🏻♀️凍蜜語水果茶 $38
我同朋友見到枱枱都有點呢個水果茶,所以好奇小寶上身,我地每人都點左一杯試下,水果茶個茶底本來都有甜味,我唔想飲太甜所以都叫左小甜,入面既生果都幾多下,有西瓜、火龍果、橙、熱情果等等,其中西瓜最好食😉又甜又大舊,似食水果盤多啲呢😌用黎解辣一流
總括嚟講,野食份量係足夠的,我哋兩個人埋單大概$540,價錢嚟講可以接受🥸店員服務都好周到,當日人流都幾多,但係啲餸菜都好快上齊,咁耐冇食水準都keep到呀😉