2024-08-11
當一隻熊咁樣攤喺個浴缸度沖涼,其實我係唔忍心食佢😂。呢間打卡味道甚濃嘅”Cakebearbear”,係炮台山名物。因為佢實在太出名,周圍大量嘅熊仔裝飾,擺滿晒熊仔公仔,加上大量有熊仔嘅食品,就算淨係嚟打卡都絕對值。當然我都係會盡量Focus喺食物度。哈密瓜燒赤蝦沙律配和風沙律汁 $72呢個沙律真係好大份,赤蝦燒得好香,未拎到嚟都聞到,食落唔錯。加埋啲哈密瓜,成個沙律五顏六色咁,香草法式羊架配薯蓉 $158158居然可以食到法式羊架,仲要係set。羊架燒得好香,咬落唔會好嚡,好明顯故意做到唔係全熟,佢本身加埋一個燒汁,我覺得點唔點都ok! 千語星辰 主食+$45本店名物,用上蝶豆花橙汁同菠蘿汁做出嚟,色彩繽紛幾乎一枱一杯,叫主食set可以加錢轉。上次嚟食已經覺得呢杯好飲,仲未計上面有隻藍色嘅熊。泡泡熊甜品 $102(北海道3.6奶凍,寒天,雪糕,士多啤梨熊仔牛奶冰)本店真正隱藏名物。一大隻熊灘喺個浴缸度,浴缸入邊除咗奶凍同寒天,上面仲打咗牛奶氣泡落去,係真正終極打卡之選。食落去,奶凍嘅牛奶味好夠,亦都夠滑。雖然明顯係打卡為主嘅餐廳,但係佢啲食物其實一啲都唔差,亦都唔貴,當平時嚟食個晚餐其
當然我都係會盡量Focus喺食物度。
哈密瓜燒赤蝦沙律配和風沙律汁 $72
香草法式羊架配薯蓉 $158
千語星辰 主食+$45
泡泡熊甜品 $102
(北海道3.6奶凍,寒天,雪糕,士多啤梨熊仔牛奶冰)
雖然明顯係打卡為主嘅餐廳,但係佢啲食物其實一啲都唔差,亦都唔貴,當平時嚟食個晚餐其實都可以。