2020-06-01
今日嚟到青衣海旁附近搵食,發現到呢間西餐價錢唔貴又多款就去試吓啦,見到佢哋嘅晚市二人套餐好抵食,但我哋又驚食唔晒所以就叫咗兩個set😋😋首先上咗一個餐湯同沙律,俾個份量嚇親,沙律同平時啲跟餐沙律冇得比,呢度份量好大,一啲都唔馬虎,其他餐廳分分鐘當一個標準size黎賣🤣🤣沙律菜好新鮮,配埋酸酸地嘅黑醋醬汁好開胃,分量大到兩個人share都覺得多😛😛餐湯係南瓜濃湯,亦都係大大碗,仲食到南瓜蓉添👍🏻👍🏻主菜方面我哋叫咗一個黑松露野菌手打闊條麵($108) 同埋一個香烤汁燒豬肋排($138)闊條麵好多汁,黑松露味都幾濃郁,同忌廉汁個奶香味好夾,而佢個手打闊條麵都係我鍾意食嘅質地,比較硬,有咬口😍😍另外個Ribs 一上枱就比佢個份量嚇親,使唔使咁大碟呀🤣🤣切開都有七八條骨,味道都唔求其,醬汁好重口味,肉都燒得啱啱好入口即刻咬開,同埋伴碟嘅薯角超多啊!好啱一大班朋友嚟share食😋😋呢間餐廳名叫Present 當下,覺得十分有感覺,同埋其實佢都係一間酒吧黎,平時食完野都可以過嚟飲兩杯呢🥂