2021-09-24
收工收得夜,最好係屋企附近買埋飯番屋企就可以唔洗煮都有得食。紅磡鶴園街coco pig海南雞飯最近成為左我外賣首選,餐廳係置富轉角位, 位置顯眼,最仲要係快靚正,落完order 3分鐘就有得攞,arm 晒想快d番屋企既我。餐廳主打 海南雞飯,而且仲有烏雞飯添, 不過今次都係揀 在normal嗰隻海南雞飯。 除咗海南雞飯仲有不少小食 提供, 加餸或者 留返嚟夜晚睇波就啱曬。特色椰香海南雞飯海南雞雞肉嫩滑,皮夠爽,皮下低仲有啫喱添 ,飯底唔單止有雞油香味,而且仲落咗椰汁 落去煮, 簡簡單單, less is more。蒜泥白肉仲叫多咗盒蒜泥白肉做宵夜, 豬腩肉肥瘦層層相間, 唔會太肥 ,亦都有瘦肉。 蒜泥 蒜香滿滿不在話下,而且仲 帶點辣味 ,夠晒惹味。
特色椰香海南雞飯
蒜泥白肉