2022-12-06
今日又嚟附近屋苑做嘢,之前食過呢間餐廳嘅海南雞飯,覺得好味道,今次又嚟做野特意試埋佢個喇沙,同樣係好好食!而家疫情犀利,買咗呢間外賣店嘅食物,之後就去附近公園食。之前試過海南雞配油飯再加左串燒:海南雞非常嫩滑,雞皮Q彈有少少啫喱口感,雞肉味濃而且份量十足,無骨又食得方便,油飯比白飯更香口,好好味! 重點係個價錢真係好抵,讚!$20 加左2串沙嗲牛肉串燒,個沙嗲醬好有驚喜,估佢唔到咁好味,沙嗲同花生醬味互相輝映,絕對係高質素沙嗲醬牛肉唔會鞋口,真係後悔只係叫左2串!今次要左香茅豬扒喇沙摻摻加薯絲蝦,救命,又係勁好味!相比下喇沙更令我難忘,畢竟喇沙唔係咁易整得好味個湯底。 呢到喇沙湯底好有層次,唔會單一,又唔會太辣太咸或太油,仲有跟左豆卜同白魚蛋,正宗得佢呀,真係好鐘意!香茅豬扒醃同煎得香口,又夠大塊啖啖肉,好食!薯絲蝦炸得夠香脆,一絲絲薯絲好有口感,呢餐真係太令人滿意!
而家疫情犀利,買咗呢間外賣店嘅食物,之後就去附近公園食。
之前試過海南雞配油飯再加左串燒:
薯絲蝦炸得夠香脆,一絲絲薯絲好有口感,呢餐真係太令人滿意!