2021-01-23 40 瀏覽
雖然現在六點後禁堂食,但仍然無損我捐窿捐罅去尋找美食的興致🐷今次機緣巧合找到一間在炮台山的海南雞專門店. 同店員閒聊之後決定一嚐佢哋馳名嘅椰香海南雞飯同埋佢哋新出嘅黑蒜醬燒豬軟骨飯. 好辣嘅我當然唔少得再點多一個麻辣雞腎啦😋.呢排天氣咁凍🥶,仲嗌多咗兩個食療拿杯湯暖暖胃.原來佢哋嘅湯每個禮拜都唔同,今次嘅係南瓜粟米紅蘿蔔烏雞湯,飲得出無味精無添加,湯底清甜又滋補養生,值得一讚👍🏼.麻辣雞腎夠爽口,分量作為小食來說都幾多.個人覺得可以再辣多少少 😌.海南雞飯充滿椰香味,細心一看居然有驚喜原來入面混合咗真.椰子,果然與別不同! 海南雞肉質嫩滑,平時不吃雞皮的我都忍不住連皮帶薑蓉食曬😋.豬軟骨嘅肉炆得好軟滑,加上惹味的黑蒜醬汁,送飯一流!唯一美中不足覺得軟骨本身可以再炆軟啲就更好啦🤩.⭐️性價比:4/5星💰人均:$100港元

呢排天氣咁凍🥶,仲嗌多咗兩個食療拿杯湯暖暖胃.

⭐️性價比:4/5星
💰人均:$100港元