2014-04-08 2266 瀏覽
星期六去完海防博物館,諗起去太古個頭揾食。去康怡和民攞左飛,要等十幾張枱,於是兵分兩路,我上多一層搵食。見羅麥記價錢唔貴,免加一,只係等六張枱,最後當然要係和民等到面青既老公移玉步喇。入正題,坐得好迫,不過置在快D有得食,無計!可惜餐牌入面一條菜都無,最後我地分別叫左海南雞飯走胸同豬扒撈丁,另加飲品。雞飯十分鐘就到!D飯係有味飯,好大堆食唔曬,夠熱唔錯!D雞竟然出乎意料之外咁好!滑、有雞味、無骨,有齊甜醬油、薑蓉同辣醬,非常滋味,六十大洋,比翠x平同好食幾倍!可惜老公個撈丁撈左半個鐘先到,佢話味道0K,不過比較油。見到枱枱幾乎都叫用幾吋厚方包裝住既焗豬,最後枱枱都食剩個包,好浪費!隔籬枱叫左個蝦多士,賣相吸引,下次一定要翻兜個雞飯,再試埋呢個,返到屋企先努力跳繩!
可惜老公個撈丁撈左半個鐘先到,佢話味道0K,不過比較油。
2013-04-05
20 分鐘 (堂食)
  • 海南雞飯