2017-11-17 366 瀏覽
反工成日經過,從來都無留意到里度有間米線店,今天约左人傾野,又末夠鐘,出到來咪周圍行下望下,成個鄉下佬甘。 我係門口比個海帶小食燈箱吸引到(除左海帶仲有好多,例如木耳),但海帶係我至愛小食之一。入到店舖里面,除左我都係得三幾個客人,D亞姐都算安靜,有個男人應該好留一意我,因為我一有動作,佢就很快係我附近,幫我落單,仲差D成個人扒係枱上先上海带,正ah酸酸辣辣好開胃加上海帶爽口岩晒我口味,值得推介大腸米線(肉就無味),個湯底比較淡,忍吾住將海带D汁倒落去個面度一齊食,成個感覺吾同哂麵質oK(但吾係出色),但用煲仔上有驚喜,可以keep得熱D,我食面最鐘意熱辣辣。最後來杯凍lemon tea,甜到ah ma都吾認得,飲左一啖就放棄,D糖漿吾洗錢,一定係,除非吾係

先上海带,正ah
酸酸辣辣好開胃
加上海帶爽口岩晒我口味,值得推介
2017-11-07