2023-06-24
海旁大部份都係西式餐廳,今日經過見倒依間台式料理決定去試吓。- -餐廳除咗有Set、小菜,仲有烤魚套餐同燒肉,今次我點左燒肉,烤爐使用固態燃料,感覺完全冇油煙。-日本A1和牛 $168和牛有兩大片,用咗鹽同少量黑椒醃肉,食落微咸又唔會蓋過肉香,肉質口感嫩,燒耐咗都唔會韌身。-汁燒魷魚頭串(4串) $78滿滿一串嘅燒魷魚,味道香口,鐘意海鮮嘅朋友必試,烤肉嘅時候記得落多啲燒汁,甜甜地先夠惹味。- -鹽酥大大雞扒刀削麵 $88脆炸雞扒大件到要搭起兩層,點上類似千島醬嘅醬汁,雞肉嫩滑,外皮酥脆。刀削麵好大碗,湯底入味。餐點仲附有花生、木耳、甜蘿蔔等前菜。- -燒雞泡魚乾 $68魚乾香甜味鮮,口感偏硬,好適合作為飯前/飯後小食。- -戀上生煎包 $38生煎包粒粒都好飽滿,咬落去好多肉汁,味道帶有薑味,肉餡足料。- -Pinku Pinku $45玫瑰荔枝鮮奶冰超好飲,面頭有忌廉同奶蓋嘅香滑,沙冰有玫瑰荔枝嘅清香,夏天飲既清涼又解渴。
日本A1和牛 $168
汁燒魷魚頭串(4串) $78
鹽酥大大雞扒刀削麵 $88
燒雞泡魚乾 $68
魚乾香甜味鮮,口感偏硬,好適合作為飯前/飯後小食。
戀上生煎包 $38
Pinku Pinku $45