2022-09-05
今次同大家分享下係度食早餐號體驗,係staycation package包埋嘅🫶🏻早餐方面The Upper House就貫徹悠閒、Chill嘅作風,咁當然就係慢慢serve你地一人一set嘅breakfast~Menu好簡潔,就係分中式、西式、日式、素食等,咁今次就試佢地嘅中同西式早餐🍳中式都幾豐富,包左一碗綿滑鮑魚雞粥配上香脆油炸鬼👍🏻 炒麵亦都唔錯,唔會太油膩嘅感覺,而一籠點心係包左唔同嘅小食,例如燒賣同蝦餃☺️ 成個早餐食完都幾飽,而且職員都好有禮,成程望住海景真係幾嘆!西式就類似all day breakfast 咁幾豐富、腸、蛋、toast呢啲基本野就梗架啦,咁早餐會有杯果汁,同埋可以點多杯咖啡,所以一定飽到傻😂 但係西式就冇中式咁大驚喜啦,個人黎講中式更出色👍🏻