2022-08-21 785 瀏覽
中午行完大潭水塘古蹟遊,好肚餓老公仔話想入赤柱食野。第一次同老公仔入赤柱,見到間餐廳有幾層高可以望番海景,行入去侍應就帶我地上去原來有3層高,哇咁岩見到有個窗口位景色好靚成幅畫咁😍我地想試下d小食,唔揀太飽既野食因為我鍾意每樣都可以試下滿足我的多❤️😄💫西班牙風味炸八爪魚八爪魚鮮嫩好爽口,一粒食完又一粒,配紅椒堅果醬有畫龍點晴的效果,八爪魚烤得非常美味。💫虎蝦菠菜煙肉薄餅虎蝦🦐新鮮彈牙,pizza薄身脆口還有烤煙肉非常惹味,份量細左少少。💫紅石榴焦糖雞翼雞翼大大隻又沾滿焦糖脆邊非常香口,再伴紅石榴汁和開心果,酸酸甜甜好好食真係好特別,擺盤顏色又靚,我一次過食左3隻都唔覺得膩😋黃昏醉人海景和美食好chill~有時間再來享受一下😊

💫西班牙風味炸八爪魚

💫虎蝦菠菜煙肉薄餅