2021-06-08
終於去到大熱海景cafe打卡🤩有種模仿郵輪的感覺🚢而且坐到最靚的防沙灘椅位😆但卻沒有想像中甘好…1. 坐低見到枱櫈好污糟🙈又係蛋糕碎又有好幾條長頭髮😳觀察發現店員幾次執枱都只係拎走杯碟同垃圾但冇抹張枱或者消毒❕所以清潔程度麻麻2. 坐得好吾舒服🙈因為防沙灘椅位係不能挨住坐因為個位好長,格離張膠枱都感覺不太穩陣。而且會經常有坐入面位的客人/店員在你前面經過所以對腳要經常讓位俾人行。3.甜品方面,我食的兩款蛋糕都麻麻🤭最期待的mini size baileys basque cheese cake$52令人失望,因為都沒有baileys味令我一度懷疑係咪彼錯左😂食落吾滑又一舊舊甘,可能大size的多人份量會好啲。第二款係外貌可愛的小雛菊檸檬罌粟籽loaf cake,食落乾左少少都普普通通ok嘅4.我最鍾意係杯coco Chanel 💚個底有濃濃的抹茶配上咖啡但就不太飲得出椰子味
3.甜品方面,我食的兩款蛋糕都麻麻🤭