2022-01-21 1314 瀏覽
最近因為疫情嘅關係,同朋友見面都只可以係weekend食lunch🤧今次朋友就帶左我去呢間位於堅尼地城海旁嘅法國餐廳。餐廳分左上下兩層,下層有少許戶外座位;而我地今次訂枱嘅時候就講明想坐上層嘅海景位,結果真係安排到❤️望住蔚藍嘅海岸食飯心情特別好。餐廳weekend都有做set lunch, 分別有Starter 同Main course, 價錢合理。我地今次就揀左:✨ 香煎魷魚仔配西班牙肉腸呢道前菜我同朋友都好鍾意❤️岩岩煎好嘅魷魚仔油香十足,口感鮮嫩😋✨ 安格斯牛肉他他(+$38)牛肉他他味道正常發揮,塗上麵包食都幾開胃。✨煙肉卡邦尼扁意粉($198)呢度嘅卡邦尼並唔係最傳統果種,食得出忌廉嘅味道,但同樣好食😋美中不足嘅係意粉略為淰左少少。✨炭燒美國頂級肉眼牛扒($258)牛扒我地就揀左medium rare, 都預左香港嘅餐廳多數都係會將牛扒煮得偏熟,結果出到黎目測係7成熟左右😂不過好彩味道都口感都唔錯😋雖然比想像中熟但都保持到嫩滑嘅口感,非常juicy. 整體而言餐廳都有令我喜出望外嘅感覺,Lunch Set呢個價錢黎講食到咁嘅水準嘅海景餐廳性價比超高❤️美中不足嘅係餐廳枱與枱嘅距離

✨ 香煎魷魚仔配西班牙肉腸

✨ 安格斯牛肉他他(+$38)
牛肉他他味道正常發揮,塗上麵包食都幾開胃。

✨煙肉卡邦尼扁意粉($198)

✨炭燒美國頂級肉眼牛扒($258)

整體而言餐廳都有令我喜出望外嘅感覺,Lunch Set呢個價錢黎講食到咁嘅水準嘅海景餐廳性價比超高❤️美中不足嘅係餐廳枱與枱嘅距離較近,整體環境較為嘈吵,有少少難同朋友傾計😂