2023-08-25 256 瀏覽
海景chill嘆松露系列 -海港城松藝館Weekend 天氣好好,去左harbour city lunch☀️嘆個Chill lunch 先😚今次試試主打松露既松藝館😙淨係望住個海景都夠哂吸引,點咗以下嘅菜式🤤其實有lunch Menu 㗎,不過我哋點左à la carte點完餸之後,星級廚師特登表演分子料理豆腐花😅唔好意思,唔記得個真正個名🙈用壓力槍噴出豆腐花都係第一次見,豆腐花微甜,質感好特別😌先黎麵包,牛油有鹽味牛油同黑松露牛油,兩款都好香好滑😍牛肝菌濃湯松露,味道好濃郁👍🏻法式油封鴨腿配松露:油封鴨腿好柔嫩,配上松露更加矜貴,薯蓉都好滑㗎😂香蒜白汁松露蟹肉意大利麵:意粉一上菜嘅時候,睇落好似overcook🥹不過估唔到食落又幾al dente 🫢 松露蟹肉都好足料😙配埋Latte好滿足嘅一餐睇日落都好靚㗎,可以行出去露台欣賞,約埋班fan上嚟happy hour啦🥂
海景chill嘆松露系列 -海港城松藝館

• 牛肝菌濃湯.松露