2024-12-21
💜封門柳番茄意粉🍝🍴💰$178Meow小編本身好鍾意食蕃茄🍅意粉,而依款意粉亦都冇令我失望🙂↕️首先,封門柳🐮俾嘅份量一啲都唔少,牛香味頗足,每一塊牛🐮切嘅厚度適中,而且根部比較少,令到我哋食落比較易咬開入口(^^)意粉🍝食落酸酸地相當掛汁,而且係屬於比較有咬口嘅面質🫶(小編覺得再腍啲🤏都係接受範圍內🤪)💜海龜巴西燒烤雜扒串🍖🍴 💰$268一上枱就見到BBQ雜扒串嘅賣相相當吸睛( ´▽`)餐廳用咗一大把劍狀🗡️嘅BBQ串串住牛扒🐮、豬扒🐷、羊扒🐏牛扒食落好有牛香味🐮,食得出外面係焦焦🤏嘅BBQ香味,而入面係鮮嫩嘅肉汁香(o^^o)✨豬扒🐷食落肉汁相對上冇咁高,而羊扒🐏係俾咗半斤半肉嘅部位,所以meow小編私心覺得牛扒🥩嘅回頭值係最高😼💕配菜方面亦都有烤大蕃茄🍅、三色椒🫑、薯仔🥔、蘆筍、紅蘿蔔🥕等,成個賣相同菜款式都令人有大滿足嘅感覺(^V^)💕💜焗生蠔配芝士煙肉碎 💰$168生蠔🦪本身食落相當新鮮,雖然meow本身唔鍾意食生蠔,但係餐廳用咗自家製芝士配上鹹鹹的脆煙肉碎 完全將生蠔🦪本身嘅腥味癖走,食落去係好香嘅濃郁鹹香味~加上生蠔上面佈滿住菠菜去做襯托,令到成個口感豐富昇華咗(。ì _
💜海龜巴西燒烤雜扒串🍖🍴 💰$268
💜焗生蠔配芝士煙肉碎 💰$168
生蠔🦪本身食落相當新鮮,雖然meow本身唔鍾意食生蠔,但係餐廳用咗自家製芝士配上鹹鹹的脆煙肉碎 完全將生蠔🦪本身嘅腥味癖走,食落去係好香嘅濃郁鹹香味~加上生蠔上面佈滿住菠菜去做襯托,令到成個口感豐富昇華咗(。ì _ í。)💓
💜Poem of Bamboo🍹💰$88
飲落去係好清新嘅薄荷soda mocktail 🌿好適合食完BBQ濃味食物之後解下膩🙂↕️
💜 Ask Me Everyday🍹💰$
一飲就有好明顯嘅益力多味道👅加上西柚&檸檬🍋嘅清新果酸味,鐘意飲酸酸甜甜味嘅大家不妨可以一試(/ω\)