2021-08-28
Cupping room既分店真係越開越多,好似呢間位於尖沙咀既分店,店舖正正對住個無敵海景,咁識揀位置,難怪成日都會見到有條人龍排隊Dirty呢杯dirty感覺上係比平時的咖啡店細杯,正正因為細杯左,奶相對較少,咖啡味亦都好出,分層明顯亦都唔算好快消失,我幾鍾意Matcha Latte抹茶味濃郁,轉了燕麥奶後拉花線條亦都明顯,咖啡師打泡同拉花技術都真係不錯,成杯都甘香順滑Chicken & Avocado Panini雞胸加牛油果醬再加埋芝士,真係又夾又好味,唯一美中不足係個panini一早已經整好,落單後只是翻熱上碟,所以食落口感係有點硬而唔係新鮮整起既脆Mini Lemon & Poppyseed Loaf CakeLoaf cake我覺比較乾,用叉一拮個蛋糕已經散開好碎,入面有d 罌粟籽口感係幾得意,都甜,味道普通雖然對住海景,但只有對海景個幾個位係較好座,其餘的座位枱同枱之間都放得好密,好迫夾,唔太好座
Dirty
Matcha Latte