每次經過甜品舖我都會望多幾眼,呢間之前幫襯過,見到佢新出咗啲聖誕西餅,我都望咗一陣,都係揀啲未食過嘅西餅,每款試一試,心情都好啲!🙌🏼全新推出嘅創意慕絲撻系列,入面用咗好多受歡迎嘅水果同堅果做主調,總共有6款口味,仲以「浪漫」法式甜點風格裝飾,每款都有自己嘅獨特美感,視覺同味覺都可以一齊享受!🥨佢仲有其他嘅曲奇餅同埋牛角波,之前亦都試過過,所以我未食過慕斯撻同杏仁撻見到即刻買返去同老公食💕▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️🍊香橙朱古力慕絲撻 $58食完香橙朱古力慕絲撻,首先你會感受到個朱古力咬落去有咯吱聲,非常濃。然後,裡面嘅朱古力慕絲就慢慢滑入口腔,口感好幼滑,真係好似融化一樣。香橙嘅清新味道會同朱古力形成一種完美嘅對比,帶出一種甜中帶酸嘅感覺,特別開胃。🍎法式反烤蘋果杏仁撻 $70至於法式返烤蘋果杏仁撻,當你第一口咬下去,你會感受到溫暖嘅蘋果,啱啱好嘅甜度,加上少少肉桂粉,帶出咗一種懷舊嘅氣息。啲蘋果好軟滑,但又唔會爛,咬落去有啲咬勁,真係好味!再加上上面嘅杏仁,酥脆得嚟又香,啱啱好嘅口感對比,令整個撻更加豐富。🥹食完之後,心情真係好舒服,覺得滿足得來又有一種輕鬆感,簡直就係一個完美

🍊香橙朱古力慕絲撻 $58

🍎法式反烤蘋果杏仁撻 $70

🥹食完之後,心情真係好舒服,覺得滿足得來又有一種輕鬆感,簡直就係一個完美嘅甜品體驗!

🎁每次去都有coupon$50送,可以留返下次買蛋糕嘅時候用,睇吓嚟緊邊個生日先!