2024-02-09 26 瀏覽
今晚係happy Friday,同朋友揾咗間新lounge 飲下酒chill下。現場有DJ表演,氣氛好好。bartender 會同客人交流,仲話每個bartender 自己都有杯signature cocktail,可以request佢地特別調配。Cold Cut Platter麵包片整到好似薯片咁,脆卜卜,可以搭配火腿、自家製龍蝦開心果片、魚、辣肉腸、醃酸瓜,鹹點配酒就最夾。Sea Baby TacosTaco一小口嘅size,唔洗驚好大份。全部都係海鮮餡料,配搭嘅醬汁、調味好特別,有咖喱虎蝦、泡菜八爪魚和芫荽蔥蟶子,精緻又有特色。Signature Cocktails以七大洋作靈感,希望大家飲cocktail 時就好似享受海上旅程一樣Mediterranean Sea貝殼入面有藍色嘅酒,造型好靚,可以倒落飲品到,好有儀式感,適合打卡。成份有蜂蜜、琴酒、杏仁糖漿、檸檬汁、茴香酒等,我覺得味道似杏仁奶味,入口香甜。Indian Ocean 味道帶有熱帶風情,成份有威士忌、椰奶、肉桂等,有菠蘿香味,香甜順口。仲有塊透明水晶脆片和海藻啫喱作點綴~雖然cocktails易入口,但飲完會臉紅,

Cold Cut Platter

Sea Baby Tacos

Mediterranean Sea

Indian Ocean

雖然cocktails易入口,但飲完會臉紅,酒精濃度其實都高㗎!