2015-06-14 1568 瀏覽
一向我都喜歡食海鮮,今日收工之後就去左呢間Holy Crab 試食一入去真係呆左一呆... 有少少細個課室既感覺,環境有風味唔再講,個魚池真係大到無譜!幾十格,擺幾十種海鮮,一睇就知d菜式會十分新鮮。2個人去食唔食得多,所以只係叫左2碟,但係兩碟都令我一試難忘個焗通粉唔會好乾,汁既份量剛好,香草味好香,面上蕉蕉地,幾脆口。另一個煙三文魚伴時菜(個全名唔係好記得orz),睇樣都知係正野啦,d三文魚都好新鮮,魚子同魚都食唔出有雪味,雜椒都好爽口,我最怕d荀會有渣,但呢個唔會,生熟情度剛好,很爽。青瓜咬落都唔會太油,唔錯。食食下開始有jazz band到,真係好enjoy,、見佢寫好似會做lobster promotion下一次真真係要叫一班人黎先得!

2015-06-03