2024-10-20 100 瀏覽
今日出左尖沙咀整完嘢,就同女友過左海港城行街街,行到有啲攰,我就提議歇一歇,行行下就過左來倆仨伴.環境方面:座位算多,啲櫈都坐得好舒服,人流都唔少,但唔洗話等好耐位.跟住影低左餐牌就坐低左同女友從長計議睇下食咩飲咩,最後叫左個小芋圓大芋頭鮮奶3分甜同埋芒果茶凍.首先,講下個鮮奶,水準發揮嘅,一飲就有股奶香湧出來,再夾埋芋頭嘅香味同芋圓嘅口感,輕鬆咁俾到食客三重嘅滋味.然後就係個茶凍,都係個非常豐富嘅甜品,芒果嘅部分係冰沙尼嘅,嗰種淡淡嘅甜味加埋冰沙可以係補充糖份之餘,又令食客透心涼,兩個字精神呀!其餘仲有啲啫喱配翻個芒果味,然後就係個茶凍可以中和翻個果味,為個甜品嘅甜度攞番個平衡,再以芋圓作結豐富番個口感!總結而言,確實係一個假日消閒,中午小休再出發嘅充電好選擇!

總結而言,確實係一個假日消閒,中午小休再出發嘅充電好選擇!