SAVVY

Savvy特色分享餐單(二人)($798)~ 日式海蝦蔬菜拼盤🥗呢盆蔬菜拼盤有紫椰菜 ,青瓜🥒,蘿蔔絲🥕,青瓜絲,青蘋果🍏,牛油果🥑同埋海蝦🦐。新鮮嘅蔬菜配埋啲辣嘅沙律醬都幾清爽開胃😌。~ 北海道刺身級帶子🐚有擺盤夠哂精緻😌。北海道帶子鮮甜,蘆筍夠嫩👍🏻。底下嘅醬汁有淡淡嘅醬油香,都幾提升到帶子嘅鮮味😝。~SAVVY 特色雜菜湯🥣呢款雜菜湯用咗平日餐廳少有嘅紅菜頭做基底🤓,加埋蕃茄🍅嘅襯托飲落後係偏甜身嘅😌。入面啲蔬果都煲得好軟腍,但有少少咬口保留咗,喺一款幾有特色嘅雜菜湯😚。~鐵板印度香烤拼盤🍗呢款拼盤呢三種肉類都用咗唔同嘅調味🤔,羊肉腸嘅調味係比較重香料味🫙同埋偏辣🌶️,魚🐟就用咗黃咖喱粉,但唔會掩蓋到魚肉味😙。配埋牛油烤餅同印度薄荷青醬味道岩岩好呀😎。~澳洲乳飼羊扒,豆芽及蘆筍配馬來西亞砂拉越黑胡椒汁🐑羊扒大膽咁叫咗三成熟🫢,上枱切開入面嘅粉色好完美啊😍。入口幼嫩細緻😋,乳飼嘅羊特別帶有濃郁嘅羊味😌,但同時一啲臊嘅味嘅感覺都無,好推介呢個✨。~北印度香炸雜菜🥦雖然配上青綠色嘅醬汁令人有啲卻步🫢,但食落去味道係唔錯嘅😙。炸雜菜表面炸到酥脆,但係一咬就入面嘅雜菜蓉就完全化開哂☺️,配埋酸
Savvy特色分享餐單(二人)($798)

~ 日式海蝦蔬菜拼盤🥗

~ 北海道刺身級帶子🐚

~SAVVY 特色雜菜湯🥣

~鐵板印度香烤拼盤🍗

~澳洲乳飼羊扒,豆芽及蘆筍配馬來西亞砂拉越黑胡椒汁🐑

~北印度香炸雜菜🥦
雖然配上青綠色嘅醬汁令人有啲卻步🫢,但食落去味道係唔錯嘅😙。炸雜菜表面炸到酥脆,但係一咬就入面嘅雜菜蓉就完全化開哂☺️,配埋酸味嘅醬汁充滿印度風情呀😌。