2022-07-25 353 瀏覽
之前同屋企人來食過一次晚餐,感覺都幾好,呢個海運大廈呢排都開咗好多間餐廳,除咗漢堡包,酸菜魚,越南河粉,之後到有間新開嘅意大利菜。當然原來意大利菜比起頭先我講嗰三間都歷史悠久少少,老公話我知原來呢度開得最耐。今日有得食tea,佢話呢度個tea好好食,我都好出奇,因為呢度話食意大利嘢,但係點解又會有Tea食呢。呢個地方都幾適合飲酒,原來有一個bar,我哋自己各點了一杯Cocktail。原來除咗意大利粉,薄餅之外呢度仲有好多唔同種類嘅嘢食。不如今日先講吓個Tea。呢個叫Da Napoli tea,都好多唔同嘅類型嘅食物,有鹹有甜,先講甜點,伯爵茶提拉米蘇杯,玫瑰花荔枝慕士蛋糕,宇治抹茶雪糕泡芙,呢三個甜品都非常之靚,同酒店嘅出品一樣,老公話伯爵茶提拉米蘇杯好好食,食落有holiday inn嘅氣息。我自己就覺得荔枝慕絲蛋糕好正,平時呢啲慕絲蛋糕都會甜到不行,但呢個剛好。宇治抹茶雪糕泡芙好似平時街買嘅泡芙咁,都幾好。鹹點有柚子醬巴馬火腿蜜瓜酥,魚子醬蟹肉沙律紅茶奶油包,洛神花三文魚迷你漢堡,我自己覺得三文魚漢堡最特別。柚子醬巴馬火腿蜜瓜酥,蜜瓜好甜,巴馬火腿原來好夾柚子醬,不錯的配搭和新鮮。

宇治抹茶雪糕泡芙好似平時街買嘅泡芙咁,都幾好。

魚子醬蟹肉沙律紅茶奶油包就更加新鮮,魚子醬味道好濃烈,令成件小吃有氣泊得多。

另外點左牛油果他他,配合了呑拿魚,仲有少少無花骨,配搭起來好開胃,令人想成口食左佢,佢個外型都好好成個金字塔咁,幾靚。

點了一個油封鴨,聽職員講佢話呢個係基本上人人必點嘅菜,油封鴨好大隻,外脆內軟的質地,加上好多菜同沙律伴碟,同樣有好多無花果,加上有一隻幾香嘅意大利醋,幾好。

但你要了一個龍蝦意粉, Tagliatelle好彈牙,同龍蝦嘅爽口互相輝映,如果以意粉來講呢個都算係幾高水平。

食咁多嘢,價錢都唔算太貴,如果以海港城嘅地方,好值得幫襯。