2024-12-04
朋友喺尖沙咀放工,佢放得晏咁我就過嚟尖沙咀邊行邊等~係海港城地下見到有間新餐廳😍原來係一間韓式Cafe 入去chill下先餐廳設計好特別有韓國打卡cafe feel### 漢堡扒全日早餐All day breakfast 真係打卡超正!一個多汁的漢堡扒,搭配松軟的煎蛋、香脆的培根以及新鮮的沙律,仲有勁鬆軟嘅吐司加上蜜糖,勁滿足❤️### 濃鮮龍蝦意大利飯意大利飯吸收了龍蝦的鮮美湯汁,加上勁多龍蝦肉。龍蝦的肉質鮮嫩,咀嚼時啖啖充滿龍蝦滋味### Lotus 海鹽焦糖魔法疏乎厘一層層的疏乎厘輕盈蓬鬆,上面灑上焦糖和海鹽再加上大量cream~作為甜品真的超滿足### 抹茶鮮奶濃郁的抹茶和絲滑的鮮奶,抹茶的苦澀與鮮奶帶來一種的清新感,口感順滑,不會太甜。### 陽剛香水檸檬茶這款飲品清新~係而家好流行的香水檸檬茶!飲品不算甜😌在餐之間飲可平衡解膩餐廳坐位不算闊落,但店員服務殷勤而且傾左陣無趕人走,可以慢慢打卡
咁我就過嚟尖沙咀邊行邊等~
係海港城地下見到有間新餐廳😍
### 濃鮮龍蝦意大利飯
### Lotus 海鹽焦糖魔法疏乎厘
### 抹茶鮮奶
### 陽剛香水檸檬茶
餐廳坐位不算闊落,但店員服務殷勤
而且傾左陣無趕人走,可以慢慢打卡