2022-12-14 61 瀏覽
【break】觀塘不嬲出名多工廈美食小店啱啱個星期日就去咗觀塘海濱玩仲比我搵到 @break_co_一間係海濱匯嘅隱世日式cafe添☕.🍴是日定食 - 💰168香煎牛側腹 (半熟)、洋梨、鹽漬柚子皮、香蔥葡萄柚醬油、珍珠米🐮牛側腹舖滿面層,超鐘意半生熟口感唔會過硬,口腔充滿牛味,肉質仲好軟熟,入口即融🤤洋梨絲再加埋小小鹽漬柚子皮醬,酸酸甜甜感覺好fresh,一路食都唔會覺得好膩🍐成碗飯雖然望落去好乾,但其實粒粒飯都入曬味唔係真係咁dry,慢慢食就清曬成碗🤩定食仲有小碟螺肉前菜同麵豉湯,like like👍🏻🍴玉子燒吉列豬扒三文治 - 💰88三文治有兩大件,玉子燒同吉列豬扒都好厚身🥪玉子燒係偏甜個隻🥚吉列豬扒炸得啱啱好,外脆內軟🐷麵包片薄薄地,烘到微微金黃色,加咗少少蛋黃醬,味道超夾🍞仲用咗沙律做配菜,可以話係上班族既摯愛💛☕kokoffee - 💰58homemade ginger base | okinawa black sugarespresso | coconut milk | fresh milk咖啡拉花拉得好靚,個面灑咗小小沖繩黑糖,同用咗椰奶黎中和薑味,但不失濃濃咖啡香,仲
【break】
觀塘不嬲出名多工廈美食小店
啱啱個星期日就去咗觀塘海濱玩
仲比我搵到 @break_co_
一間係海濱匯嘅隱世日式cafe添☕
🍴是日定食 - 💰168

🍴玉子燒吉列豬扒三文治 - 💰88

☕kokoffee - 💰58
咖啡拉花拉得好靚,個面灑咗小小沖繩黑糖,同用咗椰奶黎中和薑味,但不失濃濃咖啡香,仲有一小片椰子片做裝飾,係一杯好特別既特飲🤎鐘意飲咖啡同鐘意接受到薑味飲品既可以值得一試🌟
環境裝修好cafe風,但全部菜色都係日本菜🇯🇵
半開放式設計好chill好特別,坐得好舒服☺️
中間整咗一間小草屋座位可以打下卡🌱
員工好nice,入座後都有簡單同我地介紹菜色
個日去都可以話滿坐,可想而知就係幾唔錯
下次經開觀塘/牛頭角可以去呢間試下🤪

#香港美食 #852美食 #觀塘美食
#香港美食指南 #美食分享
#吃貨人生 #美食地圖 #美食日記
#break #hkcafe #日本菜 #咖啡店
#breakcoffee #hkcoffeeart #coffeeholic
#latteartworkshop #hklatteart
#hkfood #hkfoodshare #ufoodphoto
#eatgoodwest #hkfoodie #foodiehk
#hkblogger #foodieblogger
#hkfoodblogger #foodblogger